A balatoni vitorlázás összekovácsolja a csapatot

A kollégáim egyszerűen fantasztikusak! Nem sokan mondhatják el magukról, hogy szeretnek a munkahelyükön dolgozni, én viszont nem cserélném le a kollégákat semmi pénzért! Gyakran szoktunk a munka szünetében együtt kávézni a közeli kávézóban, szinte mindennapos rituálé számunka az 1 csésze cappuccino elfogyasztása az ebédszünet végén.

Egyik alkalommal azonban más szituációban próbálhattuk ki magunkat, mert a csapatépítés programok messzire vittek minket az irodaháztól, egészen a csodás Balatonig! A cég vezetősége a BalatonPro csapatával szervezett nekünk céges csapatépítést, ahol a kávézós kollégákon kívül még vagy 30-an vettek részt, összesen tehát voltunk 40-en az osztályról. Eleinte szkeptikusan fogadtuk ezt a nagy elvonulást, mert nem tudtuk elképzelni, hogy jól sülhet el a dolog.

A siófoki kikötőben 4 vitorláshajó várt minket felszerelve, indulásra készen. A rendezvényszervezők úgy válogatták össze a csapatokat, hogy vegyesen legyünk, ne csak azokkal, akikkel jóban vagyunk. Egy rövid oktatás után következett a mély víz, és kivittek minket a Balaton közepére versenyezni. Volt bójakerülés, ahol a vitorlással kellett minél gyorsabban száguldani. Nagy nevetések és esések övezték ezt a feladatot, mert szinte senki nem tudta, mit csinál, mégis célba értünk. Egy-egy vállalkozó kedvű kolléga beugrott a vízbe és ki kellett menteni őt a megadott eszközök segítségével, melyek között nem szerepelt mentőöv vagy mentőmellény, így PET palackokból, sörös dobozokból barkácsoltunk mentő-alkalmatosságot.

Sokan megvillantották olyan oldalukat, amit még nem ismertünk, kiderültek rejtett képességek. A csapatépés programok tekintetében igencsak izgalmassá vált, a nap végén mindenki felszabadultan és energiával telve indult haza, már várjuk a következő ilyen alkalmat, amit reméljük ismét a BalatonPRO fog nekünk megszervezni!