Baristaként fontos egy komfortos cipő

Jól emlékszem, hogy a nagypapám reggeli rutinjához hozzátartozott a kávékészítés. Mindig korábban kelt fel valamivel, mint a többiek, így mindenki a finom kávéillatra ébredhetett. A nagymamának és az anyukámnak még sokszor az ágyba is elvitte a kávét, amit pont úgy készített el, ahogy szerették.

Egy régi, kotyogós kávéfőzőt használt, amibe mindig frissen darált kávét helyezett. Már a kávédarának is isteni volt az illata. Ő méregerősen, feketén itta a kávét, de a család többi tagja inkább tejjel szerette.

Talán a nagypapámtól örökölhettem a kávé iránti szenvedélyemet, mert nekem is a reggeli teendőim részévévé vált, sőt ebéd után is mindig szoktam készíteni magamnak.

Egy éve elkezdtem dolgozni egy nagyon menő kávézóban, mint barista, de persze ezt megelőzte egy elég komoly képzés is. Erre a képzésre én úgy mentem oda, hogy túl sokat új dolgot biztos nem fogok ott tanulni, de ezzel hatalmasat tévedtem. Ezen a helyen nagyjából hetven féle módon készítik el a kávés italokat, és nekem a tanfolyam végére az összest el kellett tudnom készíteni még csukott szemmel is. Nem volt valami egyszerű azt a sok alapanyagot megjegyezni, az biztos.

A legnehezebb az alkoholos tartalmú kávéitaloknak az elkészítése, mert itt nagyon kell vigyázni az alkoholnak az arányával, mert ha egy kicsit is túllépem a kívánt mennyiséget, akkor teljesen el tudja rontani a kávénak az ízét. Persze ha gondosan adjuk hozzá az alkoholt, akkor isteni ízvilágot tud kölcsönözni a kávénak. Ott van például a vörösboros kávé, ami az én személyes kedvencem.

A kávézóban nagyon élvezem a munkámat, mert jó pörgős és a kollegáimmal is nagyon jó a kapcsolatom. Azonban elég sokat kell állnom egész nap, amitől hosszabb távon bizony a lábam is meg tud fájdulni, ami mellett azért nem egyszerű a kávékat elkészíteni.  Ez főleg egy forgalmasabb napon tud durva lenni, mint mondjuk a szombat, amikor sok pár és család megfordul mi nálunk. A főnököm ajánlott egy helyet, ahol vásárolhatnék egy kényelmes cipőt, hogy ezzel már ne legyen gondom.

Az internetes oldal, amit a kolleganőm átküldött nekem, a cipomarket.hu volt. Elmondása szerint itt több kitűnő cipőmárka is képviselteti magát, melyeknek sok olyan termékét is megrendelhetem innen, melyek nem csak kényelmesek, komfortosak, de még elegánsak is.

Ez elég jól hangzott, így be is pötyögtem a böngészőbe ezt a weboldalt, ahol elég volt egy rövid időt eltöltenem ahhoz, hogy igazat adhassak a munkatársamnak.

Itt bizony tényleg jó sok olyan gyártót megtalálhatunk, melyeknek a neve igazán jól cseng ezen a piacon. El is gondolkodtam rajta, hogy melyik gyártó cipőjét kéne kiválasztanom, de végül sikerült döntenem. A Bugatti webáruház | cipomarket.hu aloldalt választottam ki, mert ezek a cipők mentek a legjobban a munkaruhámhoz.

Mivel jól tudtam, hogy ez a márka nagyon oda figyel arra, hogy csakis nívós lábbeliket adjon ki a keze közül, ezért egy kicsit tartottam attól, hogy magas lesz ára ezeknek a cipőknek, de később kiderült, hogy ez a félelmem teljesen alaptalan volt. Az itt található termékeknek az ára alapból nagyon baráti, de ha még figyelembe vesszük azt is, hogy milyen sok cipőhöz adnak alapból árengedményt, akkor jövünk csak rá, hogy mennyivel jól járhatunk ezzel a webáruházzal. Szinte minden cipőjükre van valamilyen kedvezmény, ami nekem tényleg igazán kellemes meglepetés volt. Ráadásul ezek a kedvezmények sok esetben kétszámjegyűek! Már tudtam, hogy innen nem csak egy kitűnő árut fogok megvásárolni, de közben még a pénztárcámat sem fogok túlzottan megterhelni.

Annyira meggyőzött ez a weblap, hogy úgy döntöttem, hogy mindjárt két darab pár cipőt is vásárolok innen! Az egyiket a munkahelyemre, a másikat meg az utcára.

A munkaruhámhoz valamilyen fekete színű termék illett volna, így a termékszűrőben egyszerűen beállítottam azt, hogy csak a fekete színű cipőket mutassa nekem a weblap. Ezen kívül megadtam azt, hogy csak a női cipőket listázza ki. Innentől kezdve már igazán egyszerű volt a dolgom, de azért még így is maradt bőven választási lehetőségem. Végül kiválasztottam egy olyat, ami tényleg teljesen fekete, még a talpa is. Valahogy ez ragadott meg a legjobban. Be is akartam tenni a kosaramba, de a weboldal megjegyezte, hogy még nem választottam ki a méretet. Ezt nagyon könnyedén bepótolhattam, egy legördülő ablaknak a segítségével. Erre a cipőre egyébként 25%-os kedvezményt adtak, szóval igazán jól jártam!

Úgy döntöttem, hogy a másik cipőt is a Bugatti webáruház | cipomarket.hu oldaláról fogom kiválasztani, de ezúttal valamilyen teljesen más színűt szerettem volna. Végül több különböző színt is bejelöltem magamnak, mert még nem voltam biztos, hogy azok közül melyik lesz a megfelelő. Végül rátaláltam egy rózsaszínűre, amibe egyből beleszerettem a képek láttán. Nagyon fiatalos és igényes tervezésű termékről beszélhetünk, aminek még extrái is vannak: csúszásmentes a talpa és párnázott a talpbetéte. Itt már nem felejtettem el kiválasztani a megfelelő méretet, mielőtt betettem volna a cipőt a kosaramba.

A két termék kiválasztása során nagyban támaszkodtam a termékfotókra, melyekből több is készült. A képek akkor is jó minőségűek maradtak, mikor kinagyítottam őket. Egy webshop esetében szerintem nagyon fontos az, hogy a képek megfelelően ábrázolják a termékeket, aminek a cipomarket.hu teljeséggel eleget is tesz.

Az oldalon a rendelés nagyon kényelmesen és gyorsan történik. Az online bevásárlókosárban lehetőségünk van mindent leellenőrizni, mielőtt ténylegesen leadnánk a rendelésünket. A különböző árengedményeket biztosító kuponokat is itt van lehetőségünk beváltani. Továbbá itt elkülönítve láthatjuk a szállítási és a vásárlási költséget is. Ha már szóba került a szállítási díj, akkor fontos infónak tartom azt is, hogy egy bizonyos vásárlási összeg meghaladása esetén, azzal nem kell számolnunk.

A következő lépés már csak az, hogy kiválasszuk a fizetési és a szállítási lehetőségeket. Az utánvét és az előre utalás között van lehetőségünk dönteni a fizetés módját tekintve. A csomagnak az átvétele pedig történhet házhozszállítással, vagy egy csomag átvevő helyen.

A regisztráció nem kötelező az oldalon ahhoz, hogy vásárolhassunk innen, ami nekem nagyon szimpatikus.

A csomagom a rendelést követően nem sokkal megérkezett, és pontosan azt kaptam a kezembe, amit rendeltem. Tökéletesen elégedett vagyok az innen megvásárolt cipőkkel, hiszen pontosan azt a kellemes és komfortos érzést biztosítják, amit elvártam. A Bugatti webáruház | cipomarket.hu egy igazán jó választás volt a részemről, és már el is mentettem magamnak ez az oldalt, mert egészen biztos, hogy fogok még innen rendelni magamnak. Már több ismerősöm is kérdezte tőlem, hogy honnan vannak ezek a szép cipőim, és én teljesen nyugalommal ajánlom nekik ezt a webshopot.