A Föld védelme napelemekkel – két kávé felett

A pandémia okozta helyzet sokunkat magányosságba kényszerített. A barátainkkal, családtagokkal történő kapcsolattartás online terekre korlátozódott le. Ezért mikor újra találkoztam rég nem látott barátnőmmel, az valami egészen új, felértékelődött élményt jelentett.

A kedvenc kávézónk terasza megnyílt, így onnan élvezhettük egymás társaságát, a napsütést és azt, hogy nem a wifi erősségétől függ a beszélgetésünk időtartama. A kávé és a napsütés együtt, a szabadban. Nagyon hiányzott ez!

Próbáltuk bepótolni az elmaradt beszámolókat, élményeket, kivel mi történt az elmúlt hetekben. Mindketten igyekeztük a karantént hasznos és új szokásokkal élvezetesebbé tenni. A tudatos életmód és a környezetvédelem mindig fontos volt nekünk. Ez a téma viszont egy véget nem érő tanulás, és sok-sok apró lépés egymásra épülése. Mindig lehet egy kicsivel többet tenni a környezetünkért. A szelektív szemétgyűjtés, vászontáska használata, csomagolás-mentes üzletek és hazai termékek vásárlása mellett egy újabb lépésre hívta fel figyelmemet a barátnőm: a napelem használatára.

A napelemek hasznossága mindig is megkérdőjelezhetetlen volt számomra. Remek környezetbarát energiaforrás, ami hosszútávon megtérül. Viszont ez az a pont, mikor úgy gondoltam rá, hogy ez egy átlagember, átlag körülményeihez mérten nem egy elérhető opció. Hiszen az anyagi erőforrás nagyon is fontos a rendszer kiépítéséhez. Így nem is ástam magam mélyebbre a témában, egészen eddig a találkozóig. Tamara nagyon szenvedélyesen osztotta meg velem a pályázat lehetőségét, mely a napelem rendszerek kiépítését hivatott finanszírozni, mind vállalatok, mind magán emberek részére. A sporoljnapelemmel.hu/napelem-palyazatok oldalról tájékozódott, ahol egészen részletesen értesülhetünk a magán és vállalati lehetőségekről. Árajánlatot is kérhetünk az oldalon, ami szintén nagyon hasznos, hiszen a kiszámíthatóság egy befektetés során mindig létfontosságú.

Ebből már rájöhettetek, hogy ez az oldal bizony, egy napelemek telepítésével foglalkozó céghez tartozik. A teljes napelem rendszer kivitelezését elvégzik: ingyenes helyszíni felméréssel – ez nagyon fontos, és egyébként nem is jár semmilyen kötelezettséggel sem -, telepítéssel, és ha még kell a papírmunkában is segítenek.

A kedvező kamatú hitelek mellett az egyik legfontosabb tényező, hogy ez egy olyan befektetés, ami mindenképpen megtérül. Nem csupán a környezetünknek, de a pénztárcánknak is jót teszünk vele. A 0 %-os hitel kamatmentesen nyújt segítséget a rendszer kiépítésében, ha valaki azt teljesen önállóan nem tudná meglépni. Ez ugye azt jelenti, hogy akárcsak egy áruhitelnél, itt is részletekben kell havonta törleszteni, de végeredményben pontosan annyit fizetsz vissza, amennyibe került a rendszer.

A pályázatok váltakoznak, de nem kell kétségbe esni, ha éppen nem elérhetőek, és úgynevezett üresjárat áll fenn. A 0 százalékos hitel szünetelése azért következett be, mert az igénylések száma meghaladta a ráfordított keretösszeget. De ez azt bizonyítja, mennyire megtérülő ez a folyamat, így nem érdemes várni az üresjáratok során sem. Egyre többen érdeklődnek a napelemek iránt, és a bolygó védelme érdekében ez egy nagy lépés előre. A rendszer már a legelső napjától kezdve folyamatosan téríti az árát, a számlák és a hivatali kritériumokat félretéve pedig megkönnyítik az életünket.

A találkozó után rögtön felhívtam apukámat, mert már egy ideje gondolkozott lakásfelújításon. Elküldtem neki a  weboldalt (sporoljnapelemmel.hu/napelem-palyazatok), hogy ő is láthassa, mennyivel egyszerűbb a folyamat, mint ahogy azt először gondolnánk! Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy apukám ki is töltötte a weboldalon lévő űrlapot, és most várja  cég jelentkezését.

sporoljnapelemmel.hu/napelem-palyazatok