Egy benzinkút kávézójában jöttem rá, hogy milyen előrelátó voltam

Éppen egy családi nyaraláson voltunk, amikor ki kellett állnunk, mert a kutya sajnos behányt az autóba. Ez a szag mondjuk úgy, hogy nem a legkellemesebb. Az utazás előtt vettem mindenféle autós tisztítószert egy autós webshopból, ami itt található, ezek a belső és a külső felületekhez is jók.  Ezek kimondhatatlanul jól jöttek.

Az olajwebshop.hu egy magyar tulajdonú cég, akik országosan szállítanak ki garanciális termékeket. Sőt Budapesten is több üzletük található, ahol minőségi kenőanyagokat és olajokat lehet kapni, továbbá kiegészítő autós termékeket. Az áraik kedvezőek, a levegő- és pollenszűrők is megvásárolhatóak náluk, sőt bármilyen kenőanyagot is beszereznek kérésre. Szaküzleteikben profi tanácsokat és segítséget is kaphatunk, akár az óbudait, akár a kelenföldit, vagy a kőbányai, netán az újpesti üzletüket válasszuk.

A Sonax termékeit (itt található) árusító autós webshop az életünket mentette meg és a szaglásunkat. Sajnos a család minden tagja rosszul volt a kutya szagától, így nekem kellett kitakarítanom a kocsit, nehogy újabb baleset történjen. Azt gondoltam, hogy borzasztó nehéz lesz eltüntetni a foltokat és a szagot. De a Sonax XTREME kárpit tisztítója iszonyatosan nagy segítség volt. A német márka az autóápolási termékek csúcsa, legalábbis nekem azzá vált. A kárpit sajnos tiszta hányás lett, így először azt kellett kitakarítani. A Sonax terméke alaposan tisztította ki a felületet, a szagokat pedig teljesen elűzte. Egészen kellemes, friss illat lett tőle a kocsiban, ami nagyon jól jött az émelygő családomnak.  Szerencsére folt sem maradt utána. Azért az az illatosító sem jött rosszul, amit ugyanebben a webshopban rendeltem. A Wunder-Baum autóillatosító barack illata sokkal kellemesebb volt, mint szegény kutyusunké. Ezek a termék is megtalálható itt, az autós webshopban.

A szélvédő is megháláta a tisztítást

Sajnos, mire leértünk az autópályáról a szélvédőnk is tiszta kosz lett, alig lehetett ,rá kilátni rajta, így mondtam, hogy na jó, gyorsan azt is lepucolom. A Liqui Moly szélvédőtisztító koncentrátum szintén jó szolgálatot tett. Könnyen hígítható és nagyon alapos tisztítószer. Az egy literes kiszerelés mindossze 1690 forintért elérhető. Nagyon jól eltávolította a szélvédőre csapódott rovarok maradványait, illetve az olaj foltokat és a szilikon maradványokat. Száradás után nem hagyott foltot, hanem szépen egyenletesen csillogott. Ugyanettől a márkától a Gumi ápoló és tisztító spray is csodás, ezt még otthon fújtuk fel. A karbantartás fontos az autónak, és meghosszabbítja a gumik élettartamát ez a prémium védő spray.

Az autóba ezentúl mindig rakunk el extra olajoskannákat is, mivel most is nagyon jól jött, ugyanis egy kedves néni lerobbant az autójával az út szélén, nem messze a balatoni nyaralójától. Nem akartuk ott hagyni szegényt az őrületes melegben. Így elkocsiztunk az első tankoló pontig, és ott vettünk neki a webshopról rendelt öt literes kannába benzint, és visszavittük neki. Nagyon hálás volt érte, és nekünk is jól esett segíteni. 

Ahogy leértünk a nyaralóba, rádobtuk a kocsira a webshopból vásárolt ponyvát. Ennél jobb ötletünk nem is lehetett volna, ugyanis egy irdatlan jégeső szakadt ránk másnap, és így az autó megúszta szélvédő sérülések nélkül. Ezek a termékek nem nagy befektetések, viszont sokkal olcsóbbak, mint szervízbe vinni az autót. Szerintem érdemesebb megelőzni a bajt, mint orvosolni.