Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity

Mindig is nagy volt a szerelem köztem és a jó kávé között, de persze nem csak ebből áll az életem. Ahogyan látjátok, sokkal több mindenről szól ez az oldal, mint csak a jó kávék. A mostani bejegyzés is ilyen, hiszen ma egy nagyon kedves hobbimmal szeretnélek megismertetni titeket, ez pedig a szappankészítés.

Szappankészítés alapanyagai, eszközei - Humanity
Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity

Nem mindenki úgy születik, hogy tudja, hogyan kel szappant készíteni, pedig ez tulajdonképpen egy egészen ősi dolog. Hiszen mit gondoltok, régen mivel mosták a ruhákat?

Természetesen a szappankészítés művészete rengeteget változott az évek során, már közel sem úgy készítjük, mint régen az őseink.

A szappankészítés remek program, ami engem például kikapcsol. Tudom, hogy jót teszek vele magamnak, a családomnak, hiszen pontosan tudom, miből van az a szappan, amit én készítettem, nincsen meglepetés az összetevők listáján, 100% bio és organikus.

Azoknak is ajánlom egyébként, akik valamilyen érzékenységgel küzdenek és sajnos nem tudnak bármit használni tisztálkodásra. Hiszen a saját készítésű szappanunkból minden olyan anyagot kihagyhatunk, amire esetleg allergiásak vagyunk.

A szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity oldalon remekül össze vannak szedve. Én innen vásároltam meg mindent, ami az otthoni szappan készítéséhez kell, és az első vásárlásom óta is visszatérő vendég vagyok náluk.

A Szappankészítés alapanyagai, eszközei – Humanity oldalon külön ki vannak listázva alapanyag és eszköz szinten a hozzávalók, innen lehet szemezgetni, hogy mit is szeretnénk a szappanba tenni.

Ahhoz, hogy neki tudjunk kezdeni az otthoni szappan készítésnek, elég sok eszközt kell beszereznünk. Például kelleni fog pipetta, hőmérő, habzsák, szappanszeletelő kés, spatula, PH indikátor papír, lúgoldó edény, valamilyen forma, amibe a szappant tesszük, spatula és persze megfelelő védőfelszerelés is. Ezeken az eszközökön kívül pedig ajánlom még a Szappankészítés lépésről lépésre című könyvet is, hiszen ebben minden le van írva a szappankészítés folyamatáról, ami amúgy nem is olyan egyszerű, mint amilyennek szerintem elsőre tűnhet.

Persze, ha belejön az ember, akkor hamar bele lehet tanulni, de elsőre nem könnyű. Nagy figyelmet és türelmet igényel, és fontos, hogy mindig be kell tartani a biztonsági előírásokat, hiszen a szappanhoz használatos lúgos oldatok veszélyesek is lehetnek.

Jogos a kérdés, hogy honnan szerezzük be ezeket a nem mindennapi eszközöket, amik a szappankészítéshez szükségesek?

Én mindig a már említett humanityaruhaz.hu oldalról vásárolok. Itt ugyanis minden van, ami csak az otthoni szappankészítéshez szükséges. Az eszközöket, alapanyagokat itt könnyedén be lehet szerezni.

Rengeteg más otthoni krém és tisztálkodószer készítéshez szükséges alapanyagot is lehet itt vásárolni, nagyon sok bio, természetes anyag kapható ebben az online boltban. Ha valaki otthon szeretne tisztítószereket gyártani, ha érdeklődik a bio, környezettudatos és öko megoldások iránt, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnia az oldalra, mert rengeteg ilyen termék kapható náluk a szappankészítéshez szükséges alapanyagok és eszközök mellett.

Nagyon sok vásárlójuk van, ami érthető, hiszen szuper termékeket árulnak, szerintem szuper árakon. Sokkal olcsóbban lehet itt mindent megvenni, ami az otthoni szappanozáshoz kell, mint máshol.

Én innen szereztem be a szappankészítős könyvet is, ami alapján otthon nekikezdtem a szappanok gyártásának. Az első pár darabom nem lett olyan szép, de egyre jobb vagyok ebben, egyre több, szebb szappant készítek, és egyre változatosabbakat csinálok.

Nagyon szeretek szappanokat készíteni és örülök, hogy mikor belekezdtem, rátaláltam erre az oldalra, mert sokat spóroltam azzal, hogy innen szereztem be mindent, amire csak szükségem van a szappanok elkészítéséhez.

Minden termékük csúcsminőségű, és szerintem nagyon kedvezők az áraik is. Szeretek innen vásárolni, mert mindent meg lehet náluk online rendelni, ezért ne kell kimozdulnom sem ahhoz, hogy ezek a szuper dolgok hozzám kerüljenek.

Mindig nagyon meg voltam elégedve mindennel, amit eddig innen vettem, szóval nem is nagyon kerestem még mást helyettük, nekem abszolút beváltak.

Szóval, ha egy ideje szemezgetsz a szappan készítéssel, akkor vágj bele! Én imádok ezzel foglalkozni, és mindenki, akinek az általam készített szappanokból adtam, örült ennek a hobbimnak. Az alapanyagok és az eszközök beszerzéséhez pedig ajánlom a humanityaruhaz.hu oldalt.