Duguláselhárítás Budapesten: nekem ez a megoldásom

A legjobb barátnőm külföldön él. Néhány évvel ezelőtt költözött ki, de szerencsére van lehetősége évi több alkalommal is haza látogatni. Igaz, ha nem lenne, szerintem akkor is megoldaná valahogy, mert gyakran van honvágya. Amikor itthon van, mindig elmegyünk a kedvenc kávézónkba, ahol kávézunk, sütizünk és beszélgetünk. Persze, van már programunk is, de azok mindig változóak, ez viszont örök és kihagyhatatlan. Amikor utoljára itthon volt, az volt a terv, hogy a kávézó után átmegyünk hozzám, nosztalgiázunk egy kicsit, borozunk, ilyesmik. Ez így is volt, tök jól éreztük magunkat.

Egészen addig, amíg nem hallottunk valami csobogást a fürdőszobából. Ahogy beléptem – még nem kapcsoltam villanyt, így tök sötét volt -, már tudtam, hogy nagy a baj, mert majdnem bokáig álltam a vízben. Hát, valami volt a csappal, mert nem lehetett elzárni. Már régóta csöpögött, és a víz is lassabban folyt le, de nem foglalkoztam vele. Nagy hiba volt.

Én kétségbeestem, a barátnőm kevésbé: ő már mondta is, hogy üssem be a keresőbe, hogy “duguláselhárítás budapest”, vizgazfutesszerelo24.hu. Mondta, hogy amikor még itthon élt, neki rengeteg gondja volt a gázkazánnal, és mindig őket hívta ki. Ha kell, akkor akár 1 órán belül is kimennek Budapesten bárhová, és Pest megyén belül is szinte mindenhová, és más cégekkel ellentétben, nincs többszörös felár sem. Megnéztem tehát az oldalukat, és már ahogy átfutottam, tudtam, hogy őket fel fogom hívni most azonnal, mert olyan részletesen írtak mindenről – tehát mind a vízszerelésről, duguláselhárításról stb. -, hogy biztos voltam abban, hogy bennük aztán tényleg meg lehet bízni.

A megadott elérhetőségen fel is hívtam őket, egy nagyon kedves hang szólt a telefon túloldalán. Kikérdezett, hogy mi a helyzet, én pedig mondtam, hogy most kéne segítség, mert reggelre a plafonig fog érni a víz. Kedvesen megnyugtatott, hogy nagyon sietnek, és 1 óra sem lesz, hogy odaérjenek hozzám.

Amíg várakoztunk, olvasgattam a honlapon, hogy milyen módszerekkel dolgoznak – erről is részletesebben írnak. De ami igazán megfogott az az, hogy olyan számlát adnak – már maga a tény is, hogy adnak számlát, és nem kell érte “verekedni” -, amit elfogad a biztosító is. Mivel nem tudtam, hogy mi vár rám majd, és mi lehet a baj, így ennek nagyon örültem, hiszen így megvan az esélye annak, hogy a biztosító állja a munkálatok költségeit.

Aztán a következő pillanatban már úgy voltam vele, hogy ha nem állnák, az se lenne baj. És, hogy miért gondoltam így? Mert képzeljétek: a vizgazfutesszerelo24.hu garanciát is vállal az elvégzett munkákért, bizony! Ennek ideje pedig akár 5 év is lehet.

Még szerencse egyébként, hogy alaposan elolvastam a duguláselhárításról szóló aloldalukat, mert megfordult a fejemben, hogy megpróbálok valamit én magam csinálni, de felhívják az oldalukon a figyelmet arra, hogy ezzel csak még nagyobb bajt okozhatunk. Pedig az ember azt gondolná, hogy egy kis duguláselhárító szert beleöntünk és kész, de jobb nem kísérletezni vele, főleg, ha már ekkora a baj, mint amekkora nálam volt.

Amikor megérkezett a segítség, addigra már ott tartott a dolog, hogy a szakembernek konkrétan be kellett úsznia a csaphoz – nyilván túlzok, de na. Kicsit megküzdött vele, de végül megcsinálta! És neki hála nem folyt ki a fürdőszobából a víz, így csak egy helységet kellett rendbe tennem utána.

Miután elment a szakember, gyorsan el is mentettem az oldalukat a kedvenceim közé “duguláselhárítás budapest” címszóval, ha netán bármikor szükségem lenne rá a jövőben.