Hasznos tippek a kávézóból

Szerintem a kávézó az egyik legjobb hely beszélgetésre. Legyen szó akár üzleti találkozóról, akár baráti beszélgetésről, vagy bármi másról. Elég csendes ahhoz, hogy jól halljuk egymást. Otthonos hangulatot biztosít, de mégsem olyan, mintha a saját lakásunkba hívtuk volna meg a másikat. És végül, de nem utolsósorban: egy finom kávé mellett mindenki szívesebben beszél. Legalábbis én ezt figyeltem meg magamon és másokon is. Ha van alkalmam elmenni valahova, úgy érezni hogy mégiscsak kimozdulok, de ugyanakkor nem egy zsúfolt plázában fogok bóklászni, hanem egy meghitt kávézóban ülve beszélgetek…ilyenkor mindig sokkal nyíltabban tudok beszélni. Egyszer néhány barátommal azt is elhatároztuk, hogy felfedezünk a városban minél több olyan kávézót, ahol még nem jártunk azelőtt. Az eredmény nagyon sok új élmény, hosszú beszélgetés, és különleges kávéízek kipróbálása lett.

Azóta sokkal több helyet ismerek, ahova be lehet ülni beszélgetni. Az ismerőseim körében mindig én vagyok az, akitől tanácsot kérnek, ha nem tudják, hova menjenek kávézni vagy hova hívjanak el valakit. Azonban néha nekem is szükségem van tanácsokra: mint például a legutóbb a cég alapítás miatt. Régi álmom volt, hogy alapítsak egy céget, azonban nem tudtam hogyan fogjak hozzá. Végül egy barátnőm adott tanácsot: azt ajánlotta, hogy keressem fel a grossoffice.hu honlapját. Azt hiszem, nem meglepő, hogy ez a beszélgetés is egy kávézóban zajlott. Akkor azonban igencsak meglepődtem, amikor később rákerestem a barátnőm által tanácsolt weboldalra. Őszintén szólva nem volt sok bizalmam benne, mert arra számítottam, hogy egy szót sem fogok megérteni belőle a különféle szakszavak és bonyolult jogi kifejezések miatt.

Szerencsére a grossoffice.hu-n nagyon odafigyeltek arra, hogy a hozzá nem értő érdeklődők is mindent megérthessenek. Egyszerű fogalmazást használnak, és a felületen mindent könnyű megtalálni. Akit érdekel a cég alapítás, itt mindent megtudhat róla.

cég alapítás

Olvashatunk többek között a cég alapítás feltételeiről, és az ehhez szükséges intézkedésekről. Ezek az információk kifejezetten hasznosak lehetnek azok számára, akik nem annyira jártasak még ebben a témában. Amennyiben szeretnénk belevágni a cég alapításba, fontos, hogy a leendő tagok és vezetők ne álljanak eltiltás, illetve összeférhetetlenség hatálya alatt. Továbbá lényeges, hogy az összes iratunk érvényes legyen, mivel ezeket (személyi, adóazonosító kártya, lakcímkártya) be kell mutatni ügyvéd előtt. Az új cégünk nevének kiválasztásakor szintén több dologra kell figyelni. A névnek legalább 3 karakterrel el kell térnie a már létező cégnevektől. Mivel ezt meglehetősen nehéz előre leellenőrizni, a legjobb ha viszonylag hosszú nevet választunk.

A vállalkozásnak ezen kívül rendelkeznie kell egy jogszerű székhellyel is. Amennyiben nem lenne ötletünk, hogy hová forduljunk ebben az ügyben, a weboldalon tudnak nekünk segíteni: ügyvéddel is kapcsolatba léphetünk általuk, valamint székhelyszolgáltatással szintén foglalkoznak. A székhelyszolgáltatás keretein belül biztosítanak a cégünk részére üzleti címet, vállalják a beérkező küldemények kezelését, tárolását, elektronikus archiválását. Számos székhelyszolgáltató irodájuk érhető el Budapesten és vidéki helyszíneken egyaránt. Ezek címét, telefonszámát, nyitvatartási idejét megtekinthetjük a “Kapcsolat” című részben. Ugyanitt láthatók az ügyfélfogadó irodák is. Amennyiben gyors és gördülékeny ügyintézést szeretnénk, nem kell aggódni: ugyanis a grossoffice.hu-n van lehetőség online kapcsolatfelvételre is. Még a székhelyszolgáltatáshoz szükséges befogadó nyilatkozat is kitölthető elektronikus formában a folyamat egyszerűsítése, valamint időtartamának csökkentése érdekében.

Ha komolyabban érdekelnek minket a cég alapítással és cég üzemeltetéssel kapcsolatos ügyek, a honlapról egy blog is elérhető. Itt nagyon sok, a témához kapcsolódó hasznos cikket olvashatunk el.