A kávézó még mindig nem marad ki, bár otthonról dolgozom

Van egy TopiWork nevű iskolaszövetség, amely segített nekem szakmai gyakorlathoz munkát találni. És ez a társaság olyan komoly állásokat közvetít ki olyan komoly cégekhez köthetően, hogy rendes fizetéssel, mégis otthonról végezhető melóm lett végül. Viszont egy valamit azóta sem hagyok ki: lemegyek reggel inni egy kávét mindig, mert szükséges az a számomra, hogy úgy induljon a nap, hogy elindulok valahová. Fizikailag.

Szerencse, hogy közel van a kedvenc kávézóm! Így megtehetem ezt, aztán tiplizek is haza és indulhat a munka! Nem semmi ugye? És, a TopiWorknek köszönhetően ráadásul az egész folyamat úgy ment végbe, hogy ahhoz sem kellett nagyon elmennem otthonról, hogy megkapjam a melót. Neten vettük fel a kapcsolatot, neten intéztünk majd’ mindent, és tényleg olyan jó a munka, hogy hasznos dolgokat végezhetek, mégis otthonról dolgozom. Hogy mi a hasznos munka? Számomra az, ami hasonlatos eléggé ahhoz, amit tanulok. Ezáltal hitelesen leigazolhatom a szakmai gyakorlatot és még fejlődök is! A Topi előttről én olyan diákmunkákra emlékszem csak, amik nyári gyári somunkát, vagy valami pakolást jelentettek többnyire. Ti is? Most meg teljesen komoly cégek rögtön olyan munkakörbe felvesznek, melyben máris úgy érzem magam, mintha rég elvégeztem volna az egyetemet.

Persze, van bőven mindenféle munkájuk a szövetségnél. Ha nem sok gondolkodással járó nyári melót keresnétek, mert a szorgalmi- és vizsgaidőszakban kattogtatok és agyaltatok már eleget, a Topi ilyeneket is ad nektek. A perfekt angolos barátnőm például a hostess diákmunka budapest szavakra keresve talált rájuk és ő is el tudott azóta helyezkedni ugyanott, ahol szakmai gyakorlatot teljesített.

Nézzétek csak meg az oldalt, ezért linkeltem be imént a hostess diákmunka budapest szavakra – egészen különleges ajánlataik is vannak bőven. Rákereshettek valamilyen munkakörre, vagy szakterületre külön, aszerint, hogy mit tanultok, mi az, ami érdekel, vagy amiben képzettek vagytok. Aztán rákereshettek a városra, vagy budapesti kerületre, ahol szeretnétek a melót. Ha mondjuk nektek annyira nem fekszik a home office munka, vagy eleve olyan jellegűt kerestek, aminél az nem játszik… Meg amúgy szelektálhattok az ő kijelölt kategóriáik szerint is.

Műszaki, Fizikai, IT, Gazdasági, HR & Marketing, Alkalmi, Otthonról végezhető – ilyesmik, amik vannak. Nem is csak egyetemistáknak szól az egész, ráadásul. Szóval sokan, sokféle szándékkal közelíthetnek a diákmunkás témához. Egy valami azonban állandó: a fizetés mindenki számára transzparens az oldalon. Úgy látszik, a diákmunka, egyetemi munka világában ez még így megy, vagy nem tudom… Minden meghirdetett állás mellett látni fogjátok a várható fizetést. És azért teszik ki ezeket a dolgokat az “ablakba”, mert ilyen szinten eléggé kielégítők ezek a fizetések, elhihetitek. Tagsági díjat sokat nem kell fizetni a Topinak, cserébe viszont nagyon-nagyon jól kereshettek!

És még mit érhettek el tehát? Egzisztenciát, karriert kezdettek építeni, kibővíthetitek a tanulásotok sokszínűségét. A Topival sokat elérhettek! A barátnőm még nálam is többet elért, én meg még mindig tanulok ugye… Neki elég volt tényleg a “hostess diákmunka budapest” kulcsszavakat beírni, és sínre állt az élete. Nekem pedig még nem dőlt el, hogy hova vezet az út, de még most sem hiszem el eleve, hogy milyen jól indult be nekem is a szakmai gyakorlat.

A hasznosan eltöltött munkaidő után pedig egy dolog szokott még kelleni: még egy kávé a kedvenc kávézómban. Nagyon jó a home office, de előtte is, utána is jót tesz, ha lemegyek egy kávéért! Minden másra ott a Topiwork!… A kávét pedig ne sajnáljátok magatoktól, mert úgy több fog beleférni egy-egy napba. Éberebbek lesztek és pörgősebbek.

hostess diákmunka budapest