A kávézóból rendeltem a Pipere Portától

Nemrég nyílt a szomszéd épület aljában egy nagyon aranyos kávézó, ahol már többször jártam egyedül és a barátaimmal is. Imádom, hogy egyszerre letisztult és mégis modern az enteriőr, természetes, semmi sallang. A kávéik pedig egyenesen isteniek, emellett abszolút megfizethetőek. Néha elcsábulok egy-egy péksüteményre is, alapvetően inkább “sós szájú” vagyok – pogi, sajtos rúd, sonkás tekercs, pizzás csiga -, de a vaníliakrémes croissant valami mennyei náluk – kihagyhatatlan! Alapvetően próbálok figyelni a kávéfogyasztásomra, így van, hogy inkább matchát iszom helyette, aminek egyéb pozitív hatásai is vannak, mint ami a kávémennyiség csökkentésével jár.

Számomra a legjobb, leginkább tartalmas idő a szeretteimmel egy jó beszélgetésnél kezdődik. Persze az élményszerzés is elengedhetetlen, de abban is az a jó, hogy utána tudunk róla beszélni… Nem véletlen, hogy már a barátaimat is ideszoktatom lassan a kávézóba, ami persze nem baj, csak ők is próbálnak figyelni a napi koffeinbevitelre, és van, hogy inkább teáznak egyet (még akkor is, ha az is koffeines…)

De van, hogy nem barátokkal vagy barátnőkkel ülök be, mint ahogyan azt már a legelején is említettem a sztorinak, hanem csak lemegyek egy könyvvel vagy a laptopommal egy kicsit. Ilyenkor dolgozni is szoktam, vagy beadandókhoz gyűjtök anyagot, esetleg egy-két sürgős dolgot intézek el a gépemről. Legutóbb például a Pipere Portás rendelésemet, ami már nagyon aktuális volt, ugyanis fogytán voltak az alapanyagok a D. I. Y. projektjeimhez. Az pedig mégsem történhet meg velem, hogy elfogynak! A Pipere Porta egy, a fővárosban fizikai üzlet formájában is elérhető online shop, ahol elsősorban gyertyaöntéshez, szappan- és fürdőbomba készítéshez és egyéb kozmetikai termékek otthoni elkészítéséhez találhatunk változatos és minőségi alapanyagokat. Legyen szó a végtelen mennyiségűnek tűnő illatról és aromáról – amik természetesen még számtalan más helyzetben használhatóak, nemcsak mondjuk gyertyakészítésnél, kozmetikumoknál alapanyag gyanánt – vagy a kiegészítőkről, úgy mint kiegészítő formák vagy tégelyek, tárolók, a Pipere Porta felhozatala egészen elképesztő mennyiségben és a változatosságot tekintve egyaránt. Színezők, glitterek és porok sora várja, hogy a legkülönfélébb állagokban mutassák meg egyedi színeiket, valamint külön kategóriában találhatóak a fürdőbomba színezésére alkalmas termékek és a szárított virágok is, amik megannyi kozmetikumot feldobnak színeikkel.

gyertyakészítés

A Pipere Porta igyekszik segítséget is nyújtani azoknak, akik bár érdeklődnek e hobbik és alapanyagok iránt, de nem tudják, pontosan hol kezdhetnének neki a dolgoknak: blogbejegyzésekkel és videós formátumban is igyekeznek edukálni és bevezetni a lelkes kezdőket ebbe az egészen varázslatos világba. Szóval ha teljesen új neked mondjuk a gyertyakészítés, akkor érdemes lehet ezeknél a menüpontoknál kezdeni a weboldallal való ismerkedést, mielőtt bármit is gyorsan berendelnél a shopból. De biztos vagyok benne, hogy aki elkezdi, az hamar ráérez majd, és utána már csak az lesz benne, hogy soha abba se akarja hagyni ezeknek a kis színes és/vagy illatos apróságoknak a készítését! Nekem nagyon jó érzést ad, hogy saját készítésű termékekkel vehetem körbe magam, és mivel már többen is kiszúrták, hogy miket gyártok, ezért ők is szeretnék, ha készítenék nekik egy-egy gyertyát és kozmetikumot! A legnépszerűbbek az általam készített testvajak, de szigorúan csak ajándékba adom őket a barátaimnak, a gyertyakészítéssel pedig egyelőre még csak próbálkozom, milyen újdonságot lehetne belevinni. A Pipere Porta alapanyagaival és eszközeivel biztosan nem lőhetek mellé.