Kell-e a kávézóra energiatanusítvány, ha eladásra kerülne?

Ugyan nem komolyan gondolkodtam el azon, hogy eladom a kávézómat, de a jelenlegi világjárványos időszakban, bizony egyszer-kétszer megfordult a fejemben, hogy lehet más karrier után kéne néznem. Egy feszült beszélgetés után a párommal, azért csak utána néztem, mi minden kéne hozzá, és az egyik az energiatanusítvány volt. Egy netes oldalon találtam is egy céget, akik többek között főként ezzel foglalkoznak.

Ez a papír igazából arra jó, hogy megmondja, mennyire energiatakarékos vagy energiapazarló az ingatlan, amit a potenciális vevő meg akarna vásárolni. Ezt természetesen az oldalukon nagyon jól el is magyarázzák, illetve a különböző besorolásokhoz tartozó ábrát is megmutatják.

Amit különösen jónak találtam bennük az az, hogy az energiatanusítványt 24, de akár 12 órán belül ki tudják állítani. Így, ha nagyon nagy sietségben van az ember, hogy túladjon az ingatlanán, akkor is minden flottul mehet, ami az eladás ezen részét illeti. Persze előtte értékbecslést is kell végezni, ami után az adatokat egyből elküldik az irodájukba, és onnan már ímélben is elküldhetik a megrendelőnek a kész energiatanusítványt.

Az árak az ingatlan területétől függnek főképp, de ha egyben kér az ügyfél értékbecslést és energiatanusítványt, akkor 50%-os kedvezményt kap az előbbiből, ami szerintem egy nagyon jó megállapodás, főleg ahhoz képest, milyen gyorsan dolgoznak. És ez nem csak Pestre, hanem az ország bármelyik részére vonatkozik. Megrendelni telefonon, illetve egy online űrlapon keresztül is lehet, ami nem vesz sok időt igénybe.

Így mindent egybevetve, ha netalán-tán mégis arra adnám a fejemet, hogy eladom a kávézót, én biztos őket bíznám meg az energetikai tanusítvány kiállításával. Szükség esetén keressétek őket bizalommal.