Kávé vagy alkohol?

Rengeteg függőség létezik a világon, játék, sport, étel, dohány, koffein, drog, alkohol és még a végtelenségig sorolhatnám. Tulajdonképpen bármire rá lehet függeni, csak van amelyik kevésbé ártalmas, van amelyik pedig az életedbe kerülhet. Én úgy gondolom, hogy valamivel ártalmatlanabb függőségem van, vagy talán nem is kell még annak nevezni, de azért igen morcos tudok lenni, ha nem kapom meg a napi 3 csésze kávé adagom, de esküszöm dolgozom rajta.

Ami viszont nagyon érdekes, hogy nem rég belefutottam egy cikkbe a felepulok.hu oldalon, ahol arról olvastam, hogy mi számít alkoholizmusnak és mi nem, milyen szintjei vannak az alkoholizmusnak és milyen „fajtái”. Ezen a linken el is érhetitek a cikket: https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg de most egy kicsit én is összefoglalom a lényeget, ha megengeditek.

Szóval, ez egy eléggé kényes téma, hiszen a WHO-nak is van egy mércéje, hogy mi a normális és elfogadható mennyiség, de soha nem szabad elfelejteni, hogy az emberi test egy egyéni felépítés, és mindenki máshogy van összerakva így a toleranciaszint is teljesen máshol kezdődik. Nyilván itt közbe szólhat a súlyunk, a fizikai állapotunk, a nemiség, vagy csak egyszerűen a genetika. Mindenki másképp bírja a piát, de egy biztos, hogy úgy működik mint egy klasszik sport, tehát edzéssel fejlődni fogsz és egyre jobban bírod majd. Érdekes nem? Tehát minél több alkoholt iszol, annál jobban fogja a szervezeted is bírni. Ezt azért inkább nem próbáljátok ki, nem szerencsés beleesni ebbe a gödörbe, mert borzasztó nehéz belőle kiszállni. Ha nem hiszitek mindenképp olvassátok el a család történeté és nézzetek meg pár videót tőlük.

Ebbe a bejegyzésbe most ennyi fért bele, de ide teszem még egyszer a cikk linkjét, hogy biztosan meglegyen: https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg